Rättegångsstart för man som tände eld på grannen

En man som är åtalad, misstänkt för mord alternativt grov misshandel och vållande till annans död, står idag inför rätta vid Mariestads Tingrätt.
Den 42-årige mannen är misstänkt för att ha hällt bensin över och tänt eld på sin granne.
Det var i slutet av mars som den åtalade 42-årige mannen hällde bensin över en 77-årig granne och tände på. Det inträffade i ett sommarstugeområde vid sjön Viken i Töreboda kommun. 77-åringen försökte släcka elden genom att rulla sig på marken och blev då misshandlad genom flera sparkar på kroppen och huvudet. Han lyckades dock själv slå larm och var vid medvetande när polis kom till platsen, men han avled senare av sina brännskador. 42-åringen överlämnade sig senare självmant till polisen och uppgav att han inte hade för avsikt att döda sitt offer utan bara märka honom efter en lång tids osämja dem emellan. 77-åringen var ordförande i sommarstugeområdets samfällighet, som äger gemensamma vägar, båtplatser och mark och den åtalade har under flera år haft synpunkter på samfälligheten och känt ett starkt hat till den. Ett hat som alltså kulminerade den 22 mars. Under våren har 42-åringen genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och enligt den bedöms mannen vara allvarligt psykiskt sjuk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".