Arbetslös blev avstängd för missat möte

Arbetsförmedlingen i Karlsborg får kritik för sitt sätt att bemöta arbetslösa. Arbetslöse Jan Yngve Johansson från Karlsborg tycker att arbetsförmedlingens inställning är att folk inte bryr sig om att söka jobb.
- Jag fick höra att jag var avstängd eftersom jag inte varit på ett informationsmöte, men jag har alltså inte fått någon kallelse, säger han.
- De kanske tror att man bara struntar i saker och ting. Men det är ju inte så, säger Jan Yngve Karlsson. - Det är en självklarhet att man går till ett informatinsmöte om man blir kallad. Tomas Rosenlund på Arbetsförmedlingen i Skövde, Hjo och Tibro håller inte med om kritiken, men han säger att det ändå måste vara den arbetssökandes egna ansvar att söka jobb. - Vi har ett stort flöde med många arbetssökande. Vi säger till alla att de ska vara aktiva och ta ditt arbetssökande på allvar, säger Tomas Rosenlund. - Vi måste förlita oss på att den arbetssökande tar ansvaret för hela sin process och driver den.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".