LIDKÖPING

Internt storbråk i HC Lidköping

Två veckor före säsongspremiären skakas hockeylaget HC Lidköping av ett stort internt bråk.
Bråket handlar om pengar - flera av spelarna anser sig ha lurats på pengar.

Flera hockeyspelare anser sig ha blivit lurade på pengar som de anser att den ekonomiskt hårt tränga klubben lovat dem.

Detta verkar främst gälla spelare som tillsammans med tränaren Dennis Ström Birgersson pendlar från Mariestad, och som strejkat med krav på att ordföranden måste avgå.

”De ljuger”
Marcus Johansson, som är en av de strejkande spelarna, säger till Radio Skaraborg att klubbens ansträngda ekonomi är känd av alla inblandade, men att löften är till för att hållas.

- Men de sitter ju och lovar att folk ska få sina pengar, och sedan håller de inte det. De sitter och ljuger folk rätt upp i ansiktet!

Klubbens ordförande Ole Christensen säger till Radio Skaraborg att han inte har några planer på att ge efter för spelarnas krav och avgå.

Tränarens framtid oviss
Det är oklart hur många spelare som egentligen har gått i strejk. Hur det blir med tränaren Dennis Ström Birgerssons framtid i klubben är också ovisst.

Enligt ordföranden Ole Christensen har Dennis Ström Birgersson muntligen sagt upp sig, och han väntar nu på att få en skriftlig uppsägning från honom.
Men detta är en uppgift som tränaren själv förnekar.

För spelaren Marcus Johansson finns inget alternativ, säger han. Om inte spelarna får sin vilja igenom blir det ingen hockey vare sig i Lidköping eller någon annanstans, resonerar han.

- Det blir kanske till att spika upp skridskorna på väggen...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista