15 jobb ska bort från äldreomsorgen. Foto: Scanpix
Grästorp

15 tjänster ska bort i äldreomsorgen

Grästorps kommun planerar neddragningar inom äldreomsorgen. Totalt försvinner omkring 15 jobb, och fackförbundet Kommunal kräver nu att kommunen kartlägger risker och konsekvenser för arbetsmiljön.

- Vi måste värna om våra medlemmars hälsa och det får inte innebära risker för dem, säger Malin Svensson är ledamot i Kommunals styrelse i Grästorp.

Det får inte Kommunal i Grästorp har vänt sig till arbetsmilöjöverket och begär nu att arbetsgivaren gör en konsekvensbeskrivning angående riskerna för både fysisk och psykisk ohälsa om en sådan neddragning blir verklighet.

Det handlar dels om att kartlägga arbetsmängden, arbetsuppgifter men också hur ett schema ska se ut för den personal som blir kvar.

Malin Svensson hoppas att kartläggningen ska ge svar på de frågor som finns.

Socialnämndens ordförande Svante Claesson säger att det såg värre ut från början. Men några av de övertaliga kommer att erbjudas jobb inom hemvården istället.

- Totalt handlar det om 15 personer som berörs men i realiteten är det 10 årsarbetare. Allt talar för att det kommer att gå att bedriva en rimlig äldreomsorg även efter neddragningarna, säger Svante Claesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista