Lidköping berett betala regionen för att rädda BB

Kommunledningen i Lidköping erbjuder sig, att ge regionen minst en miljon kronor för att påskynda det närsjukvårdsprojekt som kommunen utreder ihop med regionen. Kommunalrådet Carin Lexmon (m) i Lidköping säger till Radio Skaraborg, att det tänkta samarbetet kan ge de besparingar som behövs för att BB inte ska behöva läggas ner.
Den 5 juni planerar regionledningen, att besluta om det stora sparpaketet på 200 miljoner kronor. En nedläggning av BB väntas ge en besparing på 10-15 miljoner. Kommunledningen gör nu allt för att försöka stoppa nedläggningsplanerna. I veckan träffade kommunalrådet Kjell Hedvall (s) och oppositionsrådet Carin Lexmon (m) de ledande sjukvårdspolitikerna i Västra Götalandsregionen. Då framfördes idén att kommunen ger regionen en miljon för att påskynda närsjukvårdsprojektet. Det ska effektivera sjukvården i Lidköpingsområdet, vilket kan frigöra pengar till att rädda kvar BB. På måndag kväll ska samtliga politiska partier i Lidköping träffas för att diskutera kommunens strategi fram till ödesdagen den 5 juni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".