Mariestad

Mariestads energi kräver svar om mobiltelefonstoppet

Mariestads- och Töreboda Energi kräver nu svar från Telenor vad som orsakade det avbrott i mobiltelefonin i Mariestad som gjorde att hemsjukvårdens larmsystem slogs ut.

Det var natten till i går som ett av hemsjukvårdens viktigaste arbetsredskap, mobiltelefonerna, slutade att fungera under flera timmar.

Men ännu har inte Fredrik Bäckman på Mariestads och Töreboda energi helt klart för sig vad som hände.

- Vi har krävt svar från Telenor om orsaken till avbrottet men inte fått någon bra förklaring ännu.

Att mobiltelefonnätet fungerar är viktigt för många och inte minst för hemtjänsten som kontaktar varandra och vårdtagarna över mobiltelefonnätet.

Enligt Fredrik Bäckman är det mycket olyckligt att telefonerna var utslagna under flera timmar. Däremot ser han ingen möjlighet för någon mobiltelefonoperatör att garantera hundraprocentig teckning.

- Det kan ingen mobiltelefonoperatör i Sverige idag. Det enda man kan göra för att vara helt säker är att ha ytterligare en mobiltelefon, från en annan operatör, parallellt med den ordinarie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista