Skara skolscen hotas av stort underskott

Teaterutbildningen på Skara skolscen går i år back 600 000 kronor. Orsaken är att skolledningen inte tagit hänsyn till de lägre bidragen från Skolverket. - Hade vi inte tagit in några elever hade situationen blivit ännu värre, säger kommunalrådet Barbro Hassel (s), som är styrelseordförande för Skara skolscen.
Tidigare i år beslutade Skolverket, att sänka grundbidraget till utbildningen i Skara, vilket innebar att skolan tappade flera hundra tusen kronor. Skolledningen kontrade med att höja terminsavgiferna för eleverna kraftigt - men den höjningen slår igenom först nästa år när de nya eleverna börjar. - Vi trodde att Skolverket skulle ta ansvar för de elever som redan tagits in, säger Barbro Hassel. Skolverket däremot anser att skolscenens styrelse redan i höstas vid intagningarna borde tagit hänsyn till att bidragen skulle sänkas. Den 5 juni ska skolscenens styrelse i Skara diskutera den ekonomiska krisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".