Nätverk för EMU-anhängare inom Handels bildat

Nu har hon startat sitt Ja-nätverk, den socialdemokratiska riksdagspolitikern Monica Green från Skövde. Detta trots att fackförbundet Handels ledning för två veckor sedan avrådde Monica Green från bilda ett nätverk för EMU-medlemsskap för Handelsmedlemmar.
- Vi är många Handelsanställa som vill vara med i ett nätverk, så då får manstå på sig, säger Monica Green. Ledningen för fackförbundet Handels sa för ett par veckor sedan till Monica Green att hon inte får starta ett nätverk för ett svenskt EMU-medlemsskap bland Handelsmedlemmar. Skälet var att Handels aktivt motsätter sig att Sverige ska gå med i valutaunionen. Men Monica Green gick vidare med sina planer, och hennes nätverk består i nuläget består av ett 20-tal personer, som håller kontakten via internet. Hon har tänkt att nätverket ska fungera som en plats där man kan ge varann tips och fakta så att man sedan ska kunna övertyga bland andra arbetskamrater. - Jag vill att de ska övertyga människor i sin omgivning, så att vi blir fler och fler inom Handels som faktiskt talar om att vi står på Ja-sidan. Frånsett kommentarerna för två veckor sedan har Handels ledning inte gjort några försök att stoppa Moniva Greens nätverk.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".