Livsmedelsinspektörerna anmärkte bland annat på personalens handhygien. (Foto:Scanpix)
VÄSTRA GÖTALAND

Köttsnusk inget ovanligt

Nästan sex av tio charkprodukter i matvarubutiken kan innehålla för mycket bakterier.
Det är slutsatsen av en omfattande granskning av butikspackade charkvaror i 90 butiker i Västra Götaland.

Totalt tog livsmedelsinspektörer i 20 kommuner 153 prover i butikerna. Nära 60 procent av proverna fick en mikrobiologisk anmärkning.
I många varor hittades även jästsvampar - ett tecken på att köttet var gammalt.

Värst snuskdrabbad i granskningen var rostbiffen: 18 av 22 förpackningar fick en anmärkning, enligt Lantbrukets Affärstidning ATL.

Undersökningen visade att hållbarhetstiderna var för långa, kötthanteringen undermålig och personalens hygien bristfällig.

Förra gången en liknande granskning gjordes var 2005. Då fick 38 procent av varorna en anmärkning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista