Skövde

Mordåtalad vill bli frikänd

Den 54-åring som misstänks för att med ett knivhugg i hjärtat ha dödat sin 64-årige sambo i Varola i Skövde i augusti, stod på onsdagen inför rätta vid Skövde tingsrätt. Den åtalade hävdar att dådet var en olyckshändelse.

Åklagaren yrkade i rätten att 54-åringen ska dömas för mord. Försvarsadvokaten å andra sidan hävdar att det handlar om en olyckshändelse och att mannen förnekar brott.

- Han erkänner att han hållit i kniven, men bara för att avskräcka och förhindra ytterligare våld. Men då springer offret in i kniven, säger den åtalades försvarsadvokat Tore Brandtler.

Att 54-åringen inför andra ska ha hotat mörda sin sambo,  tycker Tore Brandtler heller inte är avgörande:
- Jag tror det förekommer i de flesta relationer att man säger saker man inte menar.

Om 54-åringen döms yrkar försvaret på att domen ska ta hänsyn till att 64-åringens skador uppkom eftersom den åtalade endast försvarade sig med kniven.

Männen ska ha bråkat om en betalning på internet, och 54-åringen använde en kniv. 64-åringen fick flera knivhugg, varav ett gick genom hjärtat.

Dom båda männen hade levt tillsammans i 29 år, och den mordåtalade 54-åringen säger att dom inte hade några planer på att gå ifrån varandra, trots att förhållandet varit stormigt.

När den åtalade mannen idag själv fick berätta om vad som hände under den där svarta augustikvällen, så rann tårarna på honom och han hade svårt att få fram orden mellan snyftningarna.

- Han mår dåligt och oavsett utgången så är detta hans stora tragedi: Att hans livs kärlek är död, säger Tore Brandtler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista