"Inget BB i Lidköping" säger politiska majoriteten

Dörren verkar nu vara definitivt stängd för förlossningsvården i Lidköping. På en blixtinkallad presskonferens efter tisdagens möte med regionsstyrelsen förklarade den politiska majoriteten i Västra Götalandsregionen hur de tänker lösa regionens ekonomiska problem, och där fanns ingen öppning för BB i Lidköping.
Socialdemokraterna, Folkpartiet och Centern presenterade på presskonferensen vad de kallar en programförklaring för hur regionens ekonomi ska komma i balans - underskottet för 2003 ser i nuläget ut att bli över 300 miljoner kronor. Bland punkterna i programförklaringen finns en stängning av BB i Lidköping, något som ju har väckt starka protester i västra Skaraborg sedan förslaget blev känt för ett par veckor sedan. Enligt regionstyrelsens ordförande, Roland Andersson (s), är nedläggningen färdigförhandlad med de fackliga organisationerna och kommer att beslutas definitivt av Hälso- och sjukvårdsstyrelsen den 2 juni och Regionstyrelsen den 3 juni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".