Heroin i Skaraborg

För första gången så utreder polisen heroinmissbruk i Skaraborg. Det har inte tidigare varit känt att missbrukare i Skaraborg använt den mycket tunga drogen.
- Jag ser mycket allvarligt på det här, säger Jan-Ove Fröberg, chef för narkotikaenheten vid polisen i Skaraborg. - Heroin för med sig mycket annan brottslighet eftersom det är en så beroendeframkallande drog. I dag åtalas en 42-årig kvinna och en 40-årig man från Skara för att ha handlat med heroin och även för att ha odlat cannabis vid sitt hus. I fjol greps en man med heroin i Skaraborg, men vid det tillfället var inte drogen ämnad för Skaraborgsmarknaden. Men nu är alltså drogen här och polisen befarar att den kommit för att stanna. - Tyvärr så har vi indikationer på det, säger Jan-Ove Fröberg. - Vi har vetat att den förr eller senare skulle komma även hit.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista