En person skadad vid attentat mot chinchillafarm

En chinchillafarmare i Nossebro i Västergötland utsattes i natt för ett attentat. Farmarens son skadades av glassplitter och dränktes in i rödfärg. En man i 20-årsåldern sitter anhållen hos polisen i Lidköping.
Det var vid 3-tiden i natt som flera personer kastade in en burk med röd färg och en brandsläckare genom fönster till farmarens bostad. Mannens 18-årige son, som låg och sov, fick skärsår i fötterna av glassplitter. Han togs om hand av ambulanspersonal, men behövde inte uppsöka sjukhus under natten. Farmaren själv höll kvar en man i 20-årsåldern, tills polisen kom och kunde gripa mannen. Mannen anhölls i natt och är, enligt inre befäl i Lidköping, hemmahörande i Skåne. Chinchillafarmaren har vid flera tillfällen hotats av djurrättsaktivister, som också demonstrerade utanför hans hem så sent som i januari i år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".