Stöpen

Anlagd brand på värmeverket

En anlagd brand på värmeverket i Stöpen sent igår eftermiddag kunde ha slutat illa. En stor styrka larmades ut till platsen, eftersom det enligt larmet slog upp meterhöga lågor från taket på värmeverket.

Det visade sig vara några ungdomar som hade tänkt eld på taket. När räddningstjänsten kom fram hade branden slocknat, och ungdomarna var kvar på platsen.

– De hade gått upp på taket och gjort en liten eld. De var ganska skamsna när vi kom fram. Men de stannade kvar och det var ingen som försökte smita undan, säger Roland Johansson, yttre befäl vid Räddningstjänsten östra Skaraborg

Värmeverket ligger nära både skola och affär i Stöpen, och den lilla lägerelden på taket kunde ha slutat riktigt illa om elden fått fäste.

– Värmeverket kunde brunnit ner helt och hållet, och branden kunde mycket väl ha spridit sig till skolan och till en affär, säger Roland Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".