Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Allt fler matförgiftas av frukt

Publicerat lördag 25 oktober 2008 kl 10.36
Foto: Leif Jansson/Scanpix.

Allt fler svenskar däckas i matförgiftning efter att ha ätit importerad frukt eller importerade grönsaker.
Enligt Livsmedelsverket är den troligaste orsaken att avloppsvatten används vid bevattningen.

Roland Lindqvist på verket menar att såväl producenter som importörer framförallt måste ställa högre krav på bevattningsvattnets kvalitet. 

Frysta hallon orsakar de flesta sjukdomsfallen, följt av groddar och bladgrönsaker, rapporterar Sydsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".