Christer från Skövde mest anonym i riksdagen

Snart tar riksdagen sommarlov. En av de mest anonyma under det gångna riksdagsåret har varit en nykomling på Skaraborgsbänken: folkpartisten Christer Winbäck från Skövde. - Jag tycker inte man ska sätta stämpeln anonym på mig, men jag är inte den i riksdagen som skriker högst, medger Christer Winbäck.
Han kom till riksdagen i höstas efter valet. Radio Skaraborgs Stockholmsredaktion granskat riksdagens hemsida för att se vad Christer Winbäck åstadkommit sitt första år i riksdagen. Det visar sig att han fört en mycket anonym tillvaro i riksdagshuset. Winbäck har inte skrivit någon egen motion, han har inte ställt någon fråga till regeringen och har inte begärt någon debatt. Bara två gånger finns han med i riksdagsprotokollen: - en gång före jul då han var uppe i talarstolen och talade om Posten och IT (själv är han IT-tekniker) - under våren har varit med och debatterat alkoholpolitiken. Men Christer Winbäck försvaras av sin egen riksdagsgrupp. - Christer är mycket kunnig i IT-frågan, och han har varit mycket aktiv i trafikutskottet, säger partikollegan Marie Wahlgren (fp) från Arlöv i Skåne, som också sitter i samma utskott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".