Skövde

Oro efter anlagd brand vid förskolan Flugan

Representanter för Skövde kommun besökte på tisdagsmorgonen förskolan Flugan i Södra Ryd, där flera bränder anlagts under natten.
Två papperskorgar i plast sattes i brand, bara fem meter från byggnaden, och personalen är orolig och upprörd.

Det var strax före klockan tre på natten till tisdagen som räddningstjänst och polis larmades till förskolan Flugan i Södra Ryd.

Då brann det för fullt i soptunnorna bara fem meter från förskolebyggnaden, och enligt räddningstjänsten så fanns det risk för att branden kunde sprida sig.

Personal och föräldrar till barn på förskolor i Södra Ryd påminns nu om händelserna under hösten 2006, då flera förskolor i Skövde, varav två i Södra Ryd, bland annat förskolan Flugan, brann ner till grunden.

– De är förbannade, irriterade, och självklart ledsna. Är det någon som vill oss illa eller vill skada oss, undrar dem, säger  Linnea Svensson som är skolstrateg i Skövde.

Branden kunde snabbt släckas, och betecknas inte som mer än ett ovanligt dumt busstreck av Skövdes säkerhetschef Ola Persson. Trots det säger han att bevakningen av förskolor nattetid, nu måste förstärkas igen.

– Vi har förstärkt och strukturerat om bevakningen på nytt, för att hålla mer uppsikt och om möjligt förhindra ett återupprepande, säger säkerhetschefen i Skövde, Ola Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".