"Inget löftesbrott lägga ner BB"

Inför höstens val talade regionens ledande sjukvårdspolitiker Eva Eriksson (fp) på torget i Lidköping. Enligt lidköpingsborna lovade hon då att BB i Lidköping inte var hotat. I går kom nedläggningsbeslutet. - Jag tror inte att jag lovat nåt som jag inte kan stå för, säger Eva Eriksson.
Enligt Eva Eriksson handlar inte nedläggningen av BB i Lidköping om något löftesbrott. - Frågan fanns överhuvudtaget inte på dagordningen i höstas. Hon skyller istället nedläggningsbeslutet på den försämrade svenska ekonomin - och det stora budgetunderskottet i Västra Götalands sjukvård. - Jag tycker inte att jag sviker. Jag tar ett ansvar för skattebetalarnas ekonomi, anser Eva Eriksson. Hon riskerar nu att bli ihågkommen av lidköpingsborna, som den politiker som faktiskt lade ner BB. - När framtiden står för dörren måste vi politiker våga fatta beslut som inte är bekväma. Nu handlar det om att modernisera sjukvården. Det innebär att 200 miljoner kronor satsas på nysatsningar på sjukhusen i Mariestad och Lidköping.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".