"En svart dag för norra Skaraborg"

Operationsstoppet vid Mariestads sjukhus är ett tungt besked till aktionsgruppen, som under flera år försökt att rädda sjukhuset i Mariestad. - För norra Skaraborg är det en svart dag i dag, säger Stig Lagergren i aktionsgruppen i Mariestad.
Det var bara för några månader sedan, som Skaraborgs sjukhus annonserade efter operationspersonal. Sjukhuset i Mariestad skulle då få ta över operationerna i egen regi igen från ett bemanningsföretag. Men i går kom chockbeskedet, att det inte blir några fler operationer. Åratal av protester och uppvaktningar av tjänstemän och regionpolitiker hjälpte inte. - De har ju gett oss många positiva besked om sjukhusets fortlevnad, men i går slogs vi ner igen, säger Stig Lagergren. Han tror att sjukhusneddragningarna är negativa för hela Skaraborg. - De sänder ju en signal vad gäller Mariestad, Lidköping och Falköping. Det här är ingen del av regionen de satsar på i framtiden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".