SKARA

Krögare dömd sexuellt ofredande

Den krögare i Skara som stått åtalad misstänkt för att ha sexuellt ofredat fyra kvinnor som varit anställda hos honom har nu fått sin dom i Lidköpings tingsrätt.
Rätten anser att mannen bland annat ska betala skadestånd till kvinnorna.

Alla fyra före detta anställda har för tingsrätten berättat liknande historier om hur krögaren på arbetsplatsen upprepade gånger pressat sin kropp mot dem, tagit dem på rumpan, kommenterat en av kvinnornas urringning och bröst och försökt kyssa en av dem när de var ensamma på arbetsplatsen.

Kvinnorna har vidare vittnat om att krögaren talat till dem på ett, som de upplever, kränkande sätt och att de varit rädda för att vara ensamma med honom när han druckit alkohol på jobbet.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna och har förklarat sitt beteende med att det har varit trångt i baren och i köket och att han ofrivilligt haft kroppskontakt med kvinnorna.

Lidköpings tingsrätt dömer mannen till att betala 5000 kronor i dagsböter och totalt 35 000 kronor till de kvinnor som blivit ofredade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".