Lidköpingsbo häktad för omfattande klotter

En 20-årig Lidköpingsbo har häktats för grov skadegörelse i form av väggklotter. - Mannen misstänks vara skyldig till klotter på ett 50-tal fastigheter i främst lidköpingsområdet, säger utredningschef Lars Arwidsson vid Polisen i västra Skaraborg.
Skadegörelsen bedöms som grov eftersom väggklottret skett i stor omfattning och på ett systematiskt sätt. Just nu räknar fastighetsägarna på vad det kommer att kosta att sanera klottret från husen. Enligt Lars Arwidsson beräknas skadorna uppgå till flera hundra tusen kronor. Lidköping har under flera år haft problem med klottrare. Polisen har på senare tid satt in extra resurser på att försöka spåra klottrarna. Ingripandet mot den nu häktade 20-åringen har redan märkts i Lidköping. - Brotten har i stort sett upphört. De senaste fjorton dagarna har vi bara haft en handfull fall av skadegörelse, säger Lars Arwidsson. Mannen har tillsammans med sin advokat överklagat häktningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".