Migrationsverket får kritik för Törebodaflyktingar

Migrationsverket kritiseras av Riksrevisionsverket (RRV) för sina brister i flyktingmottagandet vid bland annat förläggningen i Töreboda. Enligt RRV är alldeles för många asylsökande passiviserade och lämnade åt sitt öde, utan att ha meningsfull sysselsättning i väntan på besked om asyl.
Efter en granskning av bland annat förläggningen i Töreboda menar RRV, att bristerna fortfarande är stora - trots att de påtalats under många år. De flesta asylsökande lever redan från början under en svår mental press. De har ofta psykiska problem från tidigare upplevelser. Det är därför viktigt med ett bra mottagande för att inte problemen ska öka. RRV:s granskning visar att mottagandet fungerar dåligt på bland annat förläggningen i Töreboda. Enligt RRV fungerar också samarbetet dåligt mellan Migrationsverket, kommunerna och hälso- och sjukvården.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".