Asylsökande i Töreboda lovas sysselsättning

Migrationsverket tar åt sig kritiken från Riksrevisionsverket (RRV), att de asylsökande flyktingarna i Töreboda inte får tillräckligt med sysselsättning - och därmed mår sämre. - Vi har börjat kolla hur vi kan förbättra eller utveckla den sysselsättning vi har, säger Jayant Ganatra, ställföreträdande chef för Migrationsverket i Skaraborg.
RRV har undersökt flyktingförläggningar över hela landet, bland annat på Frögränd i Töreboda, vad gäller så kallad "ordnad verksamhet" för de asylsökande. Verket anklagas av RRV för att skapa passivitet. Det leder till att den psykiska ohälsan ökar bland de asylsökande i bland annat Töreboda. Tanken är nu att fler ska få möjligheter till aktiviteter innan de får besked om asyl. Samtidigt säger Jayant Ganatra att över hälften av dem som kommit hit senaste två åren saknar asylskäl för att få stanna i Sverige. Det gör det också svårt att uppmuntra dem att lära sig svenska eftersom de fått besked att de ska ut ur landet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".