Tumult vid antipälsdemonstration i Nossebro

En person greps för olaga hot i går när ett 30-tal personer demonstrerade i Nossebro utanför en pälsdjursuppfödares bostad. Samme pälsfarmare utsattes senast i förra veckan för ett angrepp när flera rutor på hans hus krossades mitt i natten.
En person är sedan tidigare gripen misstänkt för att ha deltagit vid det angreppet. Det var till stöd för den gripne kamraten samt för att protestera mot pälsdjursuppfödningen, som ett 30-tal personer genomförde en demonstration utan tillstånd i går. Aktivisterna var utrustade med banderoller och skrek slagord och ett 50-tal poliser var på plats med såväl hästar som hundar. En person sitter alltså anhållen, misstänkt för olaga hot. Den anhållne är 17 år och kommer från Eskilstuna. En annan person, som polisen ansåg vara arrangör, rapporterades för brott mot ordningslagen, eftersom demonstrationen inte hade något tillstånd. Ytterligare tre personer avlägsnades från demonstrationen av polisen, som misstänkte att de tre annars kunde ha begått brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".