Hårda ord mellan demonstranter och motståndare

- Mördare! skanderade djurrättsaktivisterna när de demonstrerade i Nossebro på lördagseftermiddagen. Men pälsfarmaren Per-Arne Carlsson har svårt att förstå vad de menar. Han tycker att chinchillorna på hans farm har det bra.
Per-Arne Carlsson fick för en vecka sedan rutor på sitt hem sönderslagna av djurrättsaktivister. Igår mötte han själv aldrig demonstranterna, eftersom polisen stoppade dom några hundra meter från hans bostad. Men det var gott om andra Nossebrobor, som tittade på demonstrationen och bland annat yttrade sig kritiskt om att några av demonstranterna var maskerade. - Skitungar! Visa ansiktet, ropade någon. Stå för era åsikter! Demonstranterna å sin sida hade svårt att förstå Nossebrobornas ställningstagande. - Jag tror inte att de vet hur chinchillorna har det, sa en av demonstranterna. De tror på farmaren när han säger att djuren har det bra, men så är ju inte fallet. Men det håller den kritiserade pälsdjursfarmaren Per-Arne Carlsson, håller inte med. - De vet ju inte vad de pratar om, säger han. Vi blev polisanmälda av djurens rätt för ett par år sedan för brott mot djurskyddslagen, men det var ingen av oss pälsfarmare som blev fällda. Så vi följer djurskyddslagen. Och sköter man inte sina chinchillor så blir det inga fina skinn av dem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".