Skara hänvisar sjuka djur till Göteborg

I dag stänger djursjukhuset i Skara sin smådjursavdelning för två veckor framåt. Akut sjuka djur hänvisas under stängningen till djursjukhusen i Göteborg och Jönköping. - Är det allvarligt eller händer nåt nattetid så hänvisar vid till Blå Stjärnan i Göteborg, säger klinikchef Lena Svendenius på djursjukhuset i Skara.
Från och med fredag eftermiddag och två veckor framåt tar Skara inte emot några smådjur. Under den tiden ska djursjukhuset renoveras. De akut sjuka djuren hänvisas i första hand till Blå Stjärnan i Göteborg, som har jourmottagning dygnet runt. Dit är det en och en halv timmas bilresa. - De flesta djuren klarar detta och hinner inte dö på vägen dit, säger Lena Svendenius. Enligt henne är det troligt att det bildas vårdköer på den två veckor långa stängningen. Därför höjs beredskapen när smådjursavdelningen öppnas igen den 30 juni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".