Olyckskorsningen saknar stopp-skylt

Nu framförs kritik mot korsningen på väg 194, mellan Skövde och Hjo, efter trafikolyckan på söndagen. Enbart väjningsplikt i korsningen räcker inte, säger räddningsledare Patrik Öfverberg från Räddningstjänsten Östra Skaraborg.
Två barn omkom och fem personer skadades vid olyckan mellan Skövde och Hjo i går kväll. En flicka ligger just nu på intensivvårdsavdelningen på kärnsjukhuset i Skövde med allvarliga skador och två vuxna kvinnor och ett ytterligare ett barn betecknas som medelsvårt skadade. Föraren av bilen som körde ut från Mofallakorsningen klarade sig undan med lindriga skador. Räddningsledaren Partik Öfverberg kom först till olycksplatsen igår, och han tror att ett stopp-tecken i korsningen skulle göra den säkrare. - Min personliga uppfattning är att stopp-skyltar aldrig är fel, speciellt när man ska ut på 90-vägar, Patrik Öfverberg. - Jag anser inte att väjningsplikt är tillräcklig där. Det kan inte vara så märkvärdigt att byta ut två skyltar, så jag hoppas att det byts ut snarast.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".