Inget fel på bilens bromsar vid dödsolyckan i Hjo

Polisen har idag undersökt de två bilar som var inblandade i den krock mellan Hjo och Skövde då två barn omkom i söndags.

Enligt Roger Holmgren, polisbefäl i Tibro, visar undersökningen att båda bilarna var i fullt trafikdugligt skick. En misstanke har funnits att den Opel som körde rakt ut på huvudleden in i en Toyota skulle ha haft dåliga bromsar. Men så var det alltså inte.

Roger Holmgren vill ännu inte kommentera vilka slutsatser man kan dra av undersökningen. Den 12-åriga flicka som skadades allvarligast vid trafikolyckan utanför Hjo i förrgår kväll vårdas forfarande på Kärnsjukhuset i Skövde. Hon vårdas på intensivvårdsavdelningen med medelsvåra till svåra skador. Enligt sjukhuset är läget för flickan stabilt. Övriga inblandade i olyckan har nu fått lämna sjukhuset. Vid olyckan där två bilar kolliderade i Mofallakorset på väg 194 mellan Hjo och Skövde omkom två pojkar i 10-årsåldern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".