Stora Bjurum sålt för 15 miljoner

Godset Stora Bjurum utanför Falköping har nu sålts. Skaraföretagaren Georg Sjödahl köper godset för sammanlagt 15 miljoner kronor. Med i köpet följer också de mångåriga tvisterna med en av arrendatorerna.
Bråket kring ägaren och arrendatorn av Stora Bjurum har pågått i många år och uppgår till miljonbelopp. Detaljerna i bråket handlar i korthet om att ägaren och arreendatorn har olika syn på vem som ska betala för vad. Men nu har alltså Stora Bjurum sålts för 15 miljoner kronor till Skaraföretagaren Georg Sjödahl. Det faktum att han också tar över de mångåriga bråken gör att köpekillingen blev lägre än vad den annars skulle blivit. Men är det inte helt klart att Sjödahl kan ta över Stora Bjurum. Det dröjer 3 månader inna köpet vinner laga kraft, och fram till dess kan antingen kommunen eller arrendatorn utnyttja sin förköpsrätt. Georg Sjödal vill inte kommentera köpet utan vill avvakta tills dess att affären är helt klar. Men även om Sjödal skulle missa affären, kommer han ändå att kunna flytta in på godset om han vill. Detta eftersom han sen tidigare gjort upp om att arrendera godset, för den händelse han inte kan köpa det.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".