BB-beslut hamnar i länsrätten?

Beslutet att lägga ner BB på Lidköpings sjukhus har överklagats till länsrätten. Överklagandet har gjorts av en privatperson från Lidköping som gjort egna beräkningar och kommit fram till att nedläggningen inte medför någon besparing. Därför bör länsrätten upphäva beslutet, enligt överklagan.
Den överklagande privatpersonen menar också att beslutet var formellt felaktigt. Frågan är av sådan art att det inte räcker med ett beslut i regionens hälso- och sjukvårdsstyrelse. Regionfullmäktige borde därför ta upp saken till diskussion i höst. Motståndarna till BB-nedläggningen i Lidköping har inte givit upp. I dag på förmiddagen höll sjukvårdspartiet en demonstration i protest mot nedläggningen av BB i Lidköping. Demonstrationen lockade cirka 25 deltagare. -Vet inte om det här hjälper. Men vi ville i alla fall visa vad vi tycker, och det är synd att inte fler ställde upp, sa representanter för sjukvårdspartiet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".