Anton Strålman. Foto: Chris Young/Scanpix
ISHOCKEY

Strålman skickas till farmarlaget

Tibrosonen Anton Strålman har haft en motig NHL-säsong den här hösten. Nu får han försöka visa framfötterna i framarligan. Strålman behöver få mer speltid, menar coachen Ron Wilson.

I söndags skickades Anton Strålman av Toronto Maple Leafs till farmarlaget Toronto Marlies i AHL. Strålman var petad i Maple Leafs senaste match och har under hösten spelat i 21 av 29 matcher och snittat drygt 15 minuter i speltid.

Spelskicklige Strålman har fortfarande en framtid i klubben, men behöver få istid, menar coachen Ron Wilson. Förra säsongen spelade Strålman 21 matcher i Marlies.

– Han behöver få självförtroende och jobba på några saker som vi talat om. Att sitta vid sidan av och titta på matcherna är inget sätt att utveckla spelare på. Så vi väljer att skicka honom till Marlies och när vi kommer att plocka upp honom igen är helt upp till honom själv, säger Wilson till Toronto Sun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".