Tåg totalförstört vid olycka

En kollission mellan lastbil och tåg inträffade igår på Kinnekullebanan utanför Lidköping vid åtta-tiden på kvällen. Tåget blev totalförstört vid den kraftiga kollissionen. Även rälsen påverkades och idag är flera turer inställda.
En passagerare rapporteras ha förts till Lidköpings sjukhus, man misstänker att det finns risk för en s k whiplashskada. Däremot klarade sig såväl lokföraren som föraren av lastbilen oskadda från olyckan. Olyckan inträffade vid en mindre järnvägsövergång knappt 2 kilometer sydväst om Lidköping, egentligen är det en framfartsväg till en gård som korsar Kinnekullebanan där. Enligt uppgift var det en lastbil med släp från Odal som blev orsaken till olyckan. Föraren kunde inte vända på gården utan försökte istället backa tillbaka ut på vägen. Eftersom det var mörkt och dålig sikt klev han ur för att se bättre - och upptäckte då att släpet stod på rälsen. Då fick föraren syn på motorvagnen som kom körande från Lidköpingshållet. Kolisionen blev kraftig och enligt uppgift från Västtrafik är tågsättet totalförstört. Lokföraren såg vad som skulle hända och räddade livet genom att springa bakåt i vagnen. Uppröjningsarbetet ska ha inletts redan på kvällen men enligt uppgift är även rälsen skadad och tågtrafiken kommer troligen stå still under större delen av dagen. Följande turer är inställda: Från Herrljunga till Lidköping 6.47 9.25 10.08 De ersätts alla med bussar. Från Lidköping: 7.49 till Herrljunga 8.50 10.56 Även dessa turer ersätts med bussar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".