Arn-projektet ska bli proffsigare

Västergötlands Museum har fått en halv miljon kronor till ett utbildningsprojekt i affärsmannaskap om Arn-turismen. Pengarna kommer från Nutek och ALMI.
- Man har väl konstaterat att Arnturismen är inte en fluta utan är här för att stanna, åtminstone några år framåt, säger Anja Presto ansvarig på muséet.
Nutek och ALMI är organisationer som arbetar för utbildning och utvekling inom företagande. Pengarna ska användas till att göra Arnturismen proffsigare. Anja Praesto hoppas nu att alla aktörer inom Arn-projektet kan göra en gemensam affärsplan. - Det finns mycket att göra än inom Arn-projektet, säger hon. - Vi har en del brister. Till exempel en en guide-auktorisation som vi påbörjat men inte helt genomfört. Anja Praesto skulle även vilja driva igenom en enhetlig hantering av avgifter inom Arnturismen. På vissa av anhalterna i Arns forspår tar man betalt, men på andra håll får besökare betala om de vill. - De som drar turisterna tjänar egentligen för lite pengar idag, säger Anja Praesto.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista