Symbolisk motorväg i Skara

Den som kör E20 förbi i Skara i sommar kommer att kunna se det senaste inlägget i debatten om motorvägsbygget. Det är Skara näringslivsförening som bygger en symbolisk bit av en motorväg intill en stor skylt där man frågar sig när Vägverket ska bygga resten.
- Det handlar om bara fyra meter, men en skylt säger att Skara näringsliv bygger! När bygger Vägverket?, säger ordföranden Karl-Gustav Bynke. Han menar att det går att bygga ut E20, med de resurser som finns, tvärt emot vad Vägverket säger. Pengarna räcker om resurserna omfördelas. Vägverket har 39 miljoner kronor för investeringar. - Med den trafikutveckling och den olycksstatistik vi har så är det möjligt om man gör en omprioritering, säger Håkan Ridal, medlem i kommungruppen för E20. - De miljarder som ska gå till Stockholmsprojekt, den så kallade "Norra länken", ska finansieras på annat sätt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista