Ari Holopainen.
bandy

Nu gäller det för Villa

På fredagskvällen spelar Villa Lidköping traditionell annandagsbandy borta mot IFK Kungälv. Villa, som har gjort en av sina sämsta säsonger, ligger på kvalplats i tabellen och är i stort behov av poäng. Tränaren Ari Holopainen är hårt pressad: – Jag har tittat mig i spegeln några gånger och frågat mig om jag är rätt man för det här.

Inför den traditionella annandagsbandyn ligger Villa på kvalplats i tabellen med bara en poäng till nedflyttningsstrecket.

– Matchen är viktig, säger Ari Holopainen.

Laget har haft en tuff säsong med flera skadade nyckelspelare.

- Man ska inte skylla på skador för alla får det under säsongens gång, men det har kanske påverkat oss mer än vi hade väntat oss. Nu gäller det att bita ihop och köra vidare.

Assisterande tränare Pär Gustafsson har nu börjat spela igen för att rädda laget. Men vinterkräksjukan hindrar honom från att vara med i Kungälvsmatchen:

– Det är en oerhört rutinerad spelare vi saknar, en världsmästare. Men han är ändå bara en spelare och en spelare gör inte laget.

Linnéa Frimodig
linnea.frimodig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".