Elitseriebandy

Viktig seger för Villa Lidköping

Villa Lidköping tog två mycket viktiga poäng när laget vann över Kungälv med 3-1 efter 1-0-ledning i paus. 
Matchen var definitivt ingen större underhållning för de nästan 1 300 åskådarna runt Isstadion, men med Villas prekära tabelläge är poängen viktigare än skönspelet.  

Efter en mycket trevande inledning på matchen från båda lagen så tog Villa hand om taktpinnen och hade en bra 20-minutersperiod där Sebastian Isaksson kunde göra 1-0 på lagets fjärde hörna.

Bud fanns på fler mål men så föll spelt ihop och Kungälv hade i slutet på halvleken flera möjligheter att kvittera men målvakten Martin Berggren, som var en av lagets bästa spelare, svarade för fina räddningar.

Hemmalaget fick sedan en fin start på andra halvleken med 2-0-mål genom Mattias Nilsson frispelad av Jesper Bryngelsson och i den kraftiga medvinden hade Villa sedan bra koll på händelserna på plan, men det var tunnsått med målchanser.

I samband med att Villa drabbades av flera utvisningar såg Kungälv sin chans att komma in i matchen och med 20 minuter kvar att spela kom en reducering till 2-1 genom Mattias Johansson.

Slutet på matchen blev nervös för Villa och dess supportrar. Kungälv jagade en kvittering, men en försvarsmiss gav fritt fram för Jesper Bryngelsson som kunde fastställa slutresultatet till 3-1.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".