Gullspång får statliga pengar till att riva hus

Gullspångs kommun väntas få åtta miljoner kronor i statligt stöd från Bostadsnämnden. Pengarna måste användas till att sanera kommunens alltför många outhyrda lägenheter. - Kraven på oss är små. Vi får inte använda överblivna lägenheter för bostadsändamål, säger kommunalrådet Leif Palmdahl i Gullspång.
Det var i augusti förra året, som kommunen lämnade in en ansökan om att få statligt bidrag till att sanera bostadsbeståndet. I dag har kommunalägda Gullspångsbostäder strax under 500 lägenheter, av vilket många är outhyrda. Ännu fler tomma lägenheter kommer det att bli när Migrationsverket i september minskar antalet flyktingar i Hova. Kommunalrådet Leif Palmdahl vill ha ner antalet lägenheter till totalt 260. Lägenheter måste rivas, men samtidigt kommer Svensk Fritid att köpa ytterligare 70 lägenheter till norrmän som vill skaffa fritidshus i Gullspångs kommun. I september räknar kommunalrådet med ett definitivt besked från Bostadsnämnden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista