Skärpt straff för förskingrare i Skara

Göta hovrätt skärpte i dag domen mot den man från Skara, som förskingrat över 200 000 kronor från sina barns arv efter sin döda mamma. Mannen döms till fängelse i ett och ett halvt år.
De tre barnen fick tillsammans ärva över 200 000 kronor från mammans livförsäkring, när hon dog hösten 1999. Pengarna sattes in på bankkonton, och eftersom alla tre barnen var minderåriga så blev pappan ensam förmyndare för barnen. Barnen var då omhändertagna och placerade i familjehem. Mannen var själv intagen på behandlingshem för narkotikamissbruk. En månad senare hade pappan tagit ut alla pengar och satt in på sitt eget konto istället. Två år senare var alla pengarna borta. Till största delen var de placerade i fonder, som gått med förlust. I Lidköpings tingsrätt dömdes han till ett års fängelse, ett straff som nu förlängs av Göta hovrätt till ett år och sex månader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista