Sport

Skövde HF tog poäng i Västerås

Skövde HF vann mot Västerås med bara 26-25 i damernas Elitserie på lördagen. Lagen som strider om andraplatsen i tabellen var mycket jämna och Skövdespelaren Angelika Wallén andades ut när matchen var över.

– Det var en oerhörd lättnad när slutsignalen gick och eftersom vi ligger så tätt i tabellen var det skönt att kunna dra ifrån lite grann, säger Angelika Wallén.

Skövde HF låg i underläge i större delen av matchen, men vid två tillfällen drog laget ifrån och den avgörande vändningen kom i andra halvlek.

– Vi hade bestämt att vi skulle gå ut och punktmarkera Västerås toppspelare Jessika Enström för det var hon som stod för nästan alla Västerås mål. Om hon inte gjorde dem själv så passade hon till andra som gjorde det. För att kunna ta en poäng var vi tvungna att vara i hennes väg och det lyckades vi ju med, säger Angelika Wallén.

Skövde HF ligger nu tvåa i tabellen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".