Volvo PV:s motorfabrik i Skövde på väg mot rekord

Ford-ägda Volvo Personvagnars motorfabrik i Skövde kan i år för första gången passera drömgränsen 400 000 motor. Inför semesterstängningen ligger årets tillverkningstakt just nu på uppemot 400 000 motor. En orsak till framgången är motorn till Volvos nya försäljningssuccé - stadsjeepen XC90.
Volvo Personvagnars motorfabrik hade förra året en nedgång i tillverkning till 368 000 motorer. Men stora framgångar på den amerikanska marknaden gör att tillverkningen i år ser ut att bli uppåt 400 000 - en drömgräns i fabrikens historia. Även tillverkningen av dieselmotorer går för fullt just nu. Samtidigt kommer ägaren Ford att flytta motortillverkning från Skövde till Wales och Spanien. - Visst ser det ljust ut, men vi vågar inte ta ut något i förskott, säger platschef Thomas Andersson vid Volvo Personvagnar i Skövde till Skaraborgs Allehanda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".