SKARABORG

Annonserar efter moderatpolitiker

Moderaterna i Skaraborg söker nya politiker via annonser i lokalpressen. ”Redo att fatta beslut?” är frågan moderaterna riktar till skaraborgarna, i sin jakt på kandidater till riksdagen 2010. 

Med hjälp av tidningsannonser och partiets webbplats ska nytt blod in i Moderaterna, det vill säga människor som kan tänka sig att ställa upp i valet till riksdag, region och kommunfullmäktige 2010.

Ordföranden för moderaterna i Skaraborg, Charlotte Nordström, är en av dem som står bakom den ovanliga kampanjen.

Nya erfarenheter behövs
Det handlar om att få in nya erfarenheter och nya kunskaper, säger hon.

– Vi vill ju, som ett öppet parti i ständig utveckling, rekrytera inte endast inifrån. Vi skulle kunna klara oss med våra egna medlemmar men vi vet att det i dag finns ett annat sätt att engagera sig och tycka till. Det första är inte att gå in som medlem, men man vill vara med och påverka och förändra. Då vill vi ge en liten möjlighet till detta.

Engagemanget finns
Hur stort intresset är bland folk att engagera sig i politiken är oklart, men sedan annonsen publicerades har telefonen ringt två gånger hos Charlotte Nordström, där hon fått prata med tänkbara, blivande politiker.

Men intresset tror Charlotte Nordström finns därute.

– Jag tror att man många gånger, antingen vid köksbordet därhemma eller vid fikabordet på jobbet, knyter näven och vill förändra. Men steget till att göra någonting har varit lite långt ibland, tror jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".