Hova

Nedlagd biograf blir mötesplats för ungdomar

Nu står det klart att den gamla biografen i Hova kommer förvandlas till en programverkstad där ungdomar ska kunna träffas och ägna sig åt teater, musik och dataspel.

Gullspångs kommun har sagt ja till att göra om den gamla biograflokalen i Hova till en kulturell knytpunkt riktad till ungdomar.

– Man går hit ner och kollar, för man vet att det finns folk här. Sedan spånar man fram vad man vill göra. Det är det som är den okända delen i detta; vad det leder till, säger Alf Ringhage, ordförande i musikföreningen Rockfickan som står bakom projektet.

För tio år sedan var lokalerna var utdömda. Nu ska de få nytt liv.

– Nu börjar det börjar komma långhåriga typer med gitarrer på ryggen. Och det ska vi ta vara på så att de får möjlighet att utvecklas, säger Alf Ringhage.  

Progamverkstan blir ett samarbete mellan Rockfickan, Hova Riddarvecka och Gullspångs kommun.

Patrik Svensson, Lovisa Jansson och Mattias Kristiansson gillar satsningen:

-  Ganska skönt att ha en lokal.

- Det är bra att det finns när man vill spela i band.

- Förut har det inte funnits någonstans att spela när man har haft tråkigt, så det ska bli skönt. Och så kan man slippa ifrån morsan ibland också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".