1 av 2
Lagkapten Aidan Zingel tvingades köpa nya kläder efter bussbranden. Foto: Christopher Johansson
2 av 2
Alla passagerare lyckades ta sig ut oskadda. Foto: Mina Benaissa/SR Sjuhärad

Buss på väg till Falköping började brinna

Uppdaterad 12:40
En buss började brinna strax utanför Borås vid fyratiden på måndagseftermiddagen. 20 personer lyckades ta sig ur den brinnande bussen, som var abonnerad av ett australiskt juniorlandslag i volleyboll på väg till Falköping för att spela en turnering.

Två personer fick sårskador på händerna, när de krossade bussens bakruta för att ta sig ut. I övrigt klarade sig passagerarna utan skador. Bussen blev däremot ordentligt förstörd.

Kände röklukt

-Jag kände röklukt och strax efter var det en av ledarna som sa att det kommer upp rök från golvet. Då styrde jag intill kanten på motorvägen och stannade, säger busschauffören Arik Kimmari.

När bussen hade stannat fortsatte dramatiken. Chauffören fick inte upp dörrarna med hjälp av knapparna, utan fick nödöppna dem med hjälp av nödkranarna.

Med i bussen var även Göran Persson, coach för det svenska juniorlandslaget i volleyboll.

-Det var stora lågor, så det var en ordentlig brasa, säger Göran Persson.

Fortfarande chockad

Lagkaptenen Aidan Zingel var fortfarande chockad dagen efter branden.

-Jag är fortfarande lite chockad. Det har varit svårt att förstå att allt är borta. Men det viktigaste är att vi överlevde. Ingen är skadad, säger Aidan Zingel.

Lagets spelare förlorade allt de hade med sig i bussbranden, och fick under tisdagen uppsöka en sportaffär för att köpa nya skor, inför kvällens träningsmatch mot de svenska juniorerna.

-Vi har inte förlorat mot dem på ett tag, men vi vet att de har blivit starkare, så det kommer att bli en riktigt tuff match, tror Aidan Zingel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".