Joshi (tv) stöttar storasyster Viktoria Helgesson inför EM. Foto: Stina Banck/SR Skaraborg
Tibro

Konståknings-EM nästa för Viktoria Helgesson

På fredag tävlar Tibrotjejen Viktoria Helgesson i konståknings-EM i Helsingfors. Förra året slutade hon på 18:e plats både i EM och VM och i år hoppas hon kunna prestera ännu bättre.

– Jag brukar inte ställa placeringsmål eftersom jag inte kan påverka hur andra åker, men visst hoppas jag göra ännu bättre resultat, säger Viktoria Helgesson.

Flera mästerskap i vår
Hon har en intensiv vår framför sig. På fredag inleder Tibrotjejen sitt tävlande i EM i Helsingfors, i början av februari är det dags för nordiska mästerskapen och så, om allt går som det ska, väntar VM i Los Angeles i mars.

Och visst har hon blivit ett snäpp bättre till den här säsongen, det tycker i alla fall och lillasystern Joshi Helgesson.

– Hon har ett bättre program, och hoppen har blivit mycket säkrare.

Tufft schema
Viktoria Helgesson och hennes och syster tränar ungefär 20 timmar i veckan. Trots det tuffa schemat med tävlingar och mästerskap är hon ganska lugn.

– Jag tar en tävling i taget, men visst har jag toppat formen så att jag ska vara som bäst under VM. Mitt mål är att sätta alla mina hopp under tävling och sedan hoppas jag kunna göra en trippel-trippel kombination. För att lyckas med det måste jag bara träna intensivt.

Stina Banck
stina.banck@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".