Tusen hönor dog under transport till Varaslakteri

Problemen med höns som dör under transporter till Svensk Fågelkötts slakteri i Håkantorp utanför Vara fortsätter. Just nu utreds den femte anmälan bara det här året. Senast dog tusen hönor under en transport från Östergötland.
Det är åklagare i Östergötland, som just nu utreder en transport från Ödeshög till Håkantorp i slutet av juni. När transportbilen lastad med över 6 000 hönor kom fram till slakteriet hade nästan 1 000 av fåglarna dött av syrebrist. Det här är femte gången bara i år som slakteriet i Håkantorp anmäls för att för många djur dör under transporterna. - Det viktigaste nu är att åklagaren får utreda vem som är orsaken till det inträffade, säger miljö- och hälsoskyddsinspektör Robert Ernstsson på Vara kommun. Återstår att se vem av transportören, slakteriet eller lantbrukaren som bär ansvaret för hönornas död.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista