GULLSPÅNG

Misstänkt pyroman i Otterbäcken

Misstankarna har vuxit sig starka om att en pyroman härjar i Otterbäcken. På tisdagskvällen fick räddningstjänsten åka ut och släcka en containerbrand i Otterbäckens hamn.

Ända sedan före jul har ett tiotal bränder anlagts i containrar och soptunnor i Otterbäcken.

Bränder på samma plats
Ulf Svensson, ansvarig för deltidsstyrkan hos räddningstjänsten i Gullspång, säger att bränderna startat på samma ställe varje gång.

– Det är på ett uppsamlingsställe vid småbåtshamnen, med en båtuppställningsplats 10 meter bort. Så om det är fel vind är det ju illa.

Nu misstänker räddningstjänsten att någon person startat bränderna med flit. Och det är en påminnelse om händelser för två år sedan, då oförklarliga bränder härjade på liknande sätt.

– Då hade vi lite konstiga bränder och det finns ingen dömd för dem. Men det slutade med att ett hus brann, som vi inte har någon förklaring till.

Vaksamma invånare
Den senaste tidens bränder har gjort invånarna mer vaksamma, säger Ulf Svensson. På Nyårsafton såg till exempel en privatperson något misstänkt och lyckades sätta stopp för en eventuell brand, men den okända personen sprang från platsen.

– Det vill till att folk har ögonen öppna så att vi kan få stopp på det här, säger Ulf Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".