I Falköping finns det målarjobb.

Nyanställer trots konjunkturdipp

Trots lågkonjunkturen finns det företag som växer och nyanställer. Falköpings Måleri annonserar efter flera nya målare och många har hört av sig och varit intresserade av tjänsterna.

I dag är 6 041 personer utan jobb i Skaraborg, och när den senaste tidens industrivarsel blir verklighet kommer den siffran att öka betydligt.

Nedringd av sökande
I dessa dystra tider väljer Falköpings Måleri att nyanställa målare. Och efter att annonsen lagts ut har vd:n Bo Nimrup blivit så gott som nedringd av sökande.

– Jag tror att den första ringde redan 07.10 på morgonen, sedan fram till frukost hade jag sex intressenter.

Falköpings Måleri har flera olika slags kunder och har bland annat avtal med större fastighetsbolag. Därför har företaget inte drabbats så hårt när byggmarknaden i princip stannat av.

Lätt att rekrytera
Det är en viktig faktor bakom att just det här bolaget nu söker fler anställda. Och av allt att döma kommer det att gå lätt att rekrytera nya målare, eftersom många nu är varslade om uppsägning på andra håll.

Bo Nimrup tror ändå på en ljusning ganska snart, tack vare ROT-avdraget som gör att villaägare kan dra av arbetskostnaden på utförda hantverksjobb.

Han tror att många hantverkare kan dra nytta av avdraget, inte minst i den egna branschen.

– Inom måleribranschen kommer det med all säkerhet att bli en ganska stor effekt, för måleri är ju ett väldigt arbetsintensivt arbetsområde, där arbetskraften kostar mest pengar och materialet är den underordnade kostnaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".