TÖREBODA

Alkoholkurs på Kanalskolan

Det finns stora problem med fylleri på krogarna i Skaraborg, eftersom många tillåts dricka för mycket. Nu startar startar Kanalskolan i Töreboda en utbildning i alkoholservering för dem som vill starta eller överta en krog eller servering, och vill få tillstånd att servera alkohol.

Problemen på krogarna i Skaraborg beror främst på att många gäster får dricka alldeles för mycket alkohol, och att minderåriga släpps in utan att behöva uppvisa legitimation.

Den utbildning som startar på skolan går ut på att lära sig innehållet i den svåra alkohollagen, som är en snårig 150-årig lag från 1855. Den svenska som används i texten är inte lätt att tyda och då behövs en kurs som benar ut vad som egentligen gäller.

Ett tiotal blivande krogägare från bland annat Töreboda, Götene och Skövde ska börja den nya utbildningen som ska ge ett lämplighetsintyg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".