Skövde

Kd vill fortsätta utbyggnaden av arenan

Uppdaterad 12.52
Kristdemokraterna i Skövde säger ja till en fortsatt utbyggnad av Arena Skövde.
Allianspartnern Centerpartiet har tidigare meddelat ett tydligt nej.
– Det är i lågkonjunkturer som offentliga myndigheter ska satsa, säger Kristdemokraternas gruppledare Conny Brännberg.

Centerpartiet har tidigare sagt nej med motiveringen att det vore ansvarslöst med en sådan stor satsning med tanke på lågkonjunkturen. 
Kristdemokraterna argumenterar alltså i motsatt riktning:  

– Det är infrastruktur som vi ska satsa på i dessa tider. Då står vi rustade när det vänder. Vi tror att detta är ett framtidskoncept som är en bra utveckling för Skövde, säger Conny Brännberg. 

Den fortsatta utbyggnaden av Arena Skövde innebär en konferensanläggning med konsertsal. Kostnaden beräknas uppgå till omkring 300 miljoner.
Tanken är att en eller flera entreprenörer skulle stå för bygget och att kommunen endast skjuter till pengar för driften.

Centerpartiet säger nej med hänvisning till att det handlar om för många miljoner per år. Conny Brännberg tror att satsningen skulle gå ihop sig i slutet:

– Det här genererar nya jobb, en ökad konsumtion i Skövde. Det innebär nya skatteintäkter och det är av de pengarna som vi är beredda att lägga mellan 18 och 20 miljoner i driftsstöd.

Anna Nyberg
anna.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".