SKÖVDE

1000 från industrin till högskolan

Närmare 1000 personer inom tillverkningsindustrin i Skaraborg har redan anmälts till de extra utbildningsplatser som tagits fram vid Högskolan i Skövde för att stötta bland andra Volvo-anställda under lågkonjunkturen.

Högskolan drar i februari i gång utbildningen med hjälp av pengar från Västra Götalandsregionen och kommunerna i Skaraborg.

Det finns 400 utbildningsplatser på helår för både varslade och dem som har kvar sitt jobb. Det betyder att flera tusen personer, beroende på kursernas längd, kan kompetensutveckla sig under lågkonjunkturen.

Mats Jägstam, som är vice rektor vid Högskolan i Skövde, säger till SR Skaraborg att han inte är förvånad över intresset att studera vid högskolan.

– Det glädjer mig väldigt mycket att man tar tillfället i akt, när man har tid över, att kompetensutveckla sig och rusta inför framtiden.

Satsningen på utbildningspaketet är den största i landet inom tillverkningsindustrin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".